Taxatie

Onze taxateurs werken snel, betrouwbaar en onafhankelijk!

Wil je een woning kopen op Walcheren of op de Bevelanden en heb je snel een goed taxatierapport nodig? Binnen twee weken na taxatie heb je een betrouwbaar taxatierapport in huis! Wij beschikken over gecertificeerde taxateurs die zo snel mogelijk voor je aan de slag gaan.
Banken en andere hypotheekverstrekkers accepteren onze taxaties als basis voor hun beslissing om wel of geen hypotheek te verstrekken. Door de kennis van onze taxateurs taxeren wij jouw woning betrouwbaar, deskundig en snel. Of het nu gaat om taxaties in de gemeente Middelburg, Veere, Vlissingen of Borsele, wij weten wat jouw woning waard is.

Onze taxateurs zijn geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Schakel voor je taxatieopdracht altijd een Register Taxateur in. Wanneer je op verzoek van de bank een taxatie laat uitvoeren, is dat sowieso een vereiste. Banken willen er namelijk zeker van zijn dat een gekwalificeerd taxateur de taxatie uitvoert.

Het Taxatierapport

Bij O’Key Makelaars en Adviseurs kunnen onze taxateurs voor jou een taxatierapport opstellen. In het taxatierapport staat alle informatie over de waarde van een woning en hoe deze is berekend. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) beoordeelt het taxatierapport.
Voorbeelden van situaties waarin een taxatierapport nodig kan zijn:
- Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek voor jouw eigen woning of een woning die je verhuurt;
- Wanneer je jouw hypotheek wilt verhogen, bijvoorbeeld voor een verbouwing of om jouw woning te verduurzamen;
- Bij een aanvraag voor een renteverlaging op jouw hypotheek;
- Bij echtscheiding of boedelverdeling;
- Bij bezwaar tegen de vastgestelde WOZ-waarde van je woning;
- Bij het aanvragen van een verzekering waarbij de herbouwwaarde van de woning van belang is.